Real Madrid komt valse start niet te boven en lijdt verrassende nederlaag

22-02-2017 20:36
14

Real Madrid is er woensdagavond niet in geslaagd de 'bonuswedstrijd' tegen Valencia te winnen. In Mestalla werd het verrassend 2-1 voor de thuisclub.

Real startte dramatisch aan de inhaalwedstrijd, die gespeeld moest worden door de deelname aan het WK voor clubteams eind december. Binnen negen minuten stond het 2-0 voor de thuisclub door doelpunten van nieuwelingen Simone Zaza en Fabian Orellena.

Op slag van rust maakten de bezoekers uit Madrid wel de aansluitingstreffer (kopbal Cristiano Ronaldo), maar verder kwam de ploeg van trainer Zinedine Zidane niet. Valencia maakte in de tweede helft zelfs meer aanspraak op de zege, maar werd tot twee keer toe een penalty onthouden.

Door de tweede competitienederlaag van het seizoen verzuimt Real Madrid uit te lopen op nummer twee FC Barcelona in de Primera División. Het verschil blijft één punt. Real heeft nog wel een wedstrijd tegoed.