Van den Brom: Of het een optie is dat hij start? Ja, anders was hij niet mee'

Van den Brom: "Of het een optie is dat hij start? Ja, anders was hij niet mee'

22-02-2017 21:46
4

De kans is groot dat Ron Vlaar donderdagavond aan de aftrap staat bij het duel met Olympique Lyon. Het zou een langverwachte rentree betekenen voor de verdediger van AZ, die hersteld is van een slepende kuitblessure.

"Gelukkig is iedereen fit. Ja, ook Ron Vlaar. Of het een optie is dat hij in de basis start? Ja, anders was hij niet mee", laat Van den Brom weten op de clubsite voorafgaand aan het Europa League-duel met Lyon. De trainer vertelt echter niet te 'experimenteren' met de opstelling. "Maar ik hou er wel rekening mee dat er vier duels in tien dagen tijd volgen."

AZ staat voor een grote uitdaging. Vorige week werd er in eigen huis met 1-4 verloren van de Franse topclub. Donderdagavond moeten de Alkmaarders de uitglijder zien te herstellen. Van den Brom beseft dat het een lastige opgave is, maar blijft positief. "We spelen tegen een absolute topclub in een heel mooi stadion. We hebben genoeg redenen en inspiratie om er een goede wedstrijd van te maken. Dit is een mooi podium voor de jongens om zich te laten zien."

Revanche
Doelman Tim Krul meldt dat er sprake is van revanchegevoelens in de AZ-selectie. "Want we hadden in Alkmaar veel kansen op een beter resultaat. We speelden goed. Het verschil is dat Lyon wel toesloeg. We hebben fantastische kwaliteiten in de groep zitten. Ik hoop dat we een mooie pot neer kunnen zetten", aldus de doelman Olympique Lyon - AZ begint donderdagavond om 21.05 uur.