Manchester United-uitblinkers missen wellicht finale: 'Je weet nooit waarom'

Manchester United-uitblinkers missen wellicht finale: 'Je weet nooit waarom'

22-02-2017 22:11
6

Henrikh Mkhitaryan en Michael Carrick blonken donderdagavond uit in de Europa League, maar moeten zondag waarschijnlijk de League Cup-finale tegen Southampton missen. Dat denkt manager José Mourinho. Het tweetal raakte geblesseerd tijdens het gewonnen duel met Saint-Etienne (0-1).

Mkhitaryan maakte de enige goal van de wedstrijd, maar verliet hinkend het veld met een blessure. Ook Carrick moest vroegtijdig het veld verlaten. Mourinho doet een poging om de blessures te verklaren. "Je kan altijd geblesseerd raken. Als je je huis verlaat, als je in de tuin loopt. Je weet nooit wanneer en waarom", zegt hij na afloop van het duel tegenover ESPN FC

"Waarschijnlijk is het het gevolg van de vele wedstrijden die ze achter elkaar hebben gespeeld. Dat is een risico", vervolgt Mourinho. "Maar elke keer als er iemand mist, betekent dit weer een mogelijkheid voor een andere speler. Natuurlijk zijn het belangrijke spelers voor ons, en het is lastig dat ze ontbreken tijdens de finale."

Met de zege op Saint-Etienne is Mourinho tevreden. "We wisten dat het lastig zou worden: de supporters van de tegenstander zijn geweldig. Maar vanaf de eerste minuut speelde we professioneel. De vroege goal maakte het ook makkelijk voor ons."

Lees ookEuropa League-succes voor Blind en Huntelaar, domper Van Persie en Advocaat