Juventus dankt gouden wissels voor Champions League-zege op tiental

22-02-2017 22:34
1

Juventus staat met één been in de kwartfinale van de Champions League. De kampioen van Italië wachtte lang, maar sloeg in de slotfase keihard toe tegen FC Porto: 0-2.

Porto speelde 65 minuten met tien man door twee terechte gele kaarten - binnen twee minuten - voor linksback Alex Telles. Juventus wist lange tijd niet te profiteren van de numerieke meerderheid. Paulo Dybala kwam in de blessuretijd van de eerste helft weliswaar dichtbij, maar de pegel van de Argentijnse aanvaller belandde op de paal.

In de tweede helft van de tweede helft kwam het alsnog goed voor Juventus. Invaller Marko Pjaca schoot na 72 minuten de verlossende openingstreffer binnen en drie minuten was het opnieuw raak. Dani Alves, ook koud in het veld, tekende gedecideerd voor de 2-0 in Porto.

De return in Turijn lijkt daardoor een formaliteit. Juventus verdedigt een 0-2 voorsprong en heeft de laatste jaren een reputatie opgebouwd dat het zelden doelpunten om de oren krijgt. Op dinsdag 14 maart staan Juventus en Porto weer tegenover elkaar.