Leicester grijpt laatste strohalm in Spanje door late aansluitingstreffer Vardy

Leicester grijpt laatste strohalm in Spanje door late aansluitingstreffer Vardy

22-02-2017 22:35
1

Leicester City is na één wedstrijd in het Champions League-tweeluik tegen Sevilla nog in de race voor een plek in de kwartfinale. In Spanje werd het 2-1 voor de thuisclub.

Op de nederlaag van Leicester was werkelijk niets af te dingen. De ploeg van manager Claudio Ranieri stond negentig minuten met de rug tegen de muur, bereikte Riyad Mahrez en Jamie Vardy geen moment en mocht van geluk spreken dat Sevilla het kruit lange tijd drooghield.

Kasper Schmeichel had bovendien een goede dag. De Leicester-doelman stopte na een kwartier een penalty van Sevilla-aanvaller Joaquin Correa. Even later brak het Engelse verzet alsnog. Pablo Sarabia maakte zijn negende doelpunt van het seizoen voor de Spanjaarden.

Sevilla bleef in het vervolg aandringen en kwam na een uur op een 2-0 voorsprong. Correa poetste zijn gemiste penalty weg met de tweede treffer van de avond. Leicester leek rijp voor de slacht, maar greep in de slotfase tóch nog een laatste strohalm. Vardy liep een voorzet van Danny Drinkwater binnen. Over drie weken is de return in Engeland.