De Boer pislink: 'Tien minuten op het toilet in de rust, oke jij gaat eruit'

De Boer pislink: 'Tien minuten op het toilet in de rust, oke jij gaat eruit'

23-02-2017 08:03
17

Frank de Boer en Mounir El Hamdaoui zullen waarschijnlijk nooit goede vrienden gaan worden. Kort nadat De Boer aangesteld werd als trainer van Ajax, stuurde hij de aanvaller terug naar Jong Ajax. 

El Hamdaoui werd een keer gepasseerd in een Champions League-wedstrijd. Daar had hij moeite mee. Even later was de maat vol voor De Boer. "Een speler van Ajax, Mounir El Hamdaoui, bleef tijdens de rust tien minuten op het toilet zitten en gaf me vervolgens een grote mond", zegt De Boer tegen The Daily Mail. "Je denkt: als ik nu niets doe, gaan ze met me spelen. Dat was het: oke, jij gaat eruit. Je wint met de groep of je verliest. Ze moeten je respecteren."

De Boer liet inderdaad niet met zich sollen en zette El Hamdaoui  vervolgens terug naar het beloftenelftal. Daar speelde hij ruim een jaar. In de zomer van 2012 vertrok El Hamdaoui naar Fiorentina, dat hem in 2013 een jaar verhuurde aan Malaga. De aanvaller keerde nog terug op Nederlandse bodem, maar na zeven wedstrijden voor zijn oude club AZ koos hij voor een avontuur in Qatar. Nu speelt hij voor Al-Taawoun uit Saudi-Arabië, waar Darije Kalezic trainer was.