Ajax heeft eigen Neymar: 'Niet dat hij net zo goed is, maar...'

Ajax heeft eigen Neymar: 'Niet dat hij net zo goed is, maar...'

23-02-2017 09:29
25

Met de komst van David Neres heeft Ajax een eigen Neymar in huis gehaald. Dat vindt Guilhermo Pereira, die in Brazilië werkt voor het televisiestation Globo. Hij volgt Neres al een tijd.

"Hij is een hele goede speler. Snel, supersnel. En hij heeft een uitstekende techniek. Hij barst van de trucs", zegt Pereira tegen de NOS. "In zijn stijl van voetballen doet hij me een beetje denken aan Neymar. Begrijp me goed, ik zeg niet dat hij net zo goed is als Neymar...maar er zijn wat overeenkomsten."

De transfer van Neres van Sao Paolo naar Ajax werd in Sao Paolo groot opgepakt. "In Sao Paulo was het heel groot nieuws. In de rest van Brazilië niet. Ook wel logisch, want hij heeft niet zoveel wedstrijden gespeeld. Ze hebben een talentvolle speler gekocht voor een heel redelijke prijs. Twaalf miljoen is 'a very good price'. Dat bedrag heeft me echt verrast." De twaalf miljoen kan oplopen tot vijftien miljoen.

Pereira durft niet te voorspellen of Neres uiteindelijk in de selectie van het Braziliaanse elftal terecht gaat komen. "Nu nog niet en volgend jaar ook niet. We hebben op het moment een goed elftal en een goede generatie. Het ligt aan Neres zelf en hoe hij zich verder bij Ajax ontwikkelt of hij aan kan sluiten."