'Heel ongebruikelijk, maar ik ben door PSV een seizoen verhuurd aan Feyenoord'

'Heel ongebruikelijk, maar ik ben door PSV een seizoen verhuurd aan Feyenoord'

23-02-2017 09:40
5

Michel Valke is zondag in een speciale rol betrokken bij de topper tussen Feyenoord en PSV. De voormalig voetballer heeft een verleden bij beide clubs en is nu als videoanalist in dienst van de Rotterdammers. Tevens vindt hij dat Feyenoord het dit seizoen niet meer mag laten lopen.

"Als videoanalist van Feyenoord codeer ik de beelden", zegt Valke in De Telegraaf. "Sommige dingen in de wedstrijd ontgaan je, omdat je volledig gefocust bent op het spelelement dat je analyseert. Ik werk sinds 2001 voor Feyenoord. Hiervoor ben ik techniektrainer en jeugdtrainer geweest. Ik heb onder andere een C-jeugdteam getraind, waar internationals als Bruma, Wijnaldum, Fer, De Roon, Clasie en Nelom uit zijn voortgekomen. In al die jaren heb ik Feyenoord nooit kampioen zien worden, maar nu moet het gebeuren. Het zou echt een enorme deceptie zijn als het dit jaar niet lukt."

Wedden

Meer odds

Valke speelde tussen 1979 en 1982 en tussen 1983 en 1987 voor PSV, maar tussendoor speelde hij een jaar voor Feyenoord. "Het was iets heel ongebruikelijks, maar ik ben door PSV één seizoen verhuurd aan Feyenoord", aldus Valke. "Thijs Libregts was bij PSV mijn trainer en het klikte totaal niet tussen ons. Hij vond dat ik te veel tierelantijntjesvoetbal speelde en te weinig rendement had. Achteraf bekeken had hij misschien wel een punt, maar ik was eigenwijs op die leeftijd. Omdat ik niet een jaar op de bank wilde gaan zitten kwam ik bij Feyenoord terecht en daar heb ik een fijn jaar gehad."