Winter: 'Kan niet lang duren voordat hij een vaste plek bij Ajax heeft'

Winter: 'Kan niet lang duren voordat hij een vaste plek bij Ajax heeft'

23-02-2017 11:26
13

De vraag die iedereen binnen Ajax bezighoudt: in hoeverre wordt er nog ingezet op eigen jeugd? Davy Klaassen en Aron Winter zagen dat er grote aankopen kwamen. Ajax haalde bijvoorbeeld Davinson Sanchez en David Neres. Heeft het consequenties?

Op andere Europese avonden in het recente verleden stonden er veel meer Ajax-producten in de basis. Tegen Legia Warschau is dat waarschijnlijk niet zo. "Maar ik zie deze verandering als een momentopname", aldus Klaassen in het Algemeen Dagblad. "Kijk eens hoeveel jongens uit onze opleiding wel bij de selectie zitten. Dat zijn er nog genoeg. Het kan zomaar dat zij snel ook weer speeltijd krijgen."

Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, Justin Kluivert en Matthijs de Ligt en Kenny Tete moeten wachten op hun kans. Jaïro Riedewald krijgt een basisplaats door de afwezigheid van Daley Sinkgraven. Kluivert en De Ligt zijn pas zeventien. "Dus wie zegt er dat talenten geen kans krijgen?", vraagt Winter. "En als je ziet hoe De Ligt zich manifesteert, dan kan het nooit lang duren voordat hij een vaste plek heeft."

Toch werd Sanchez gehaald. De twintigjarige Colombiaan is nu een vaste waarde. Klaassen: "Ik snap wel dat de club zo iemand koopt, die iets kan brengen wat wellicht nog niet in onze selectie aanwezig was."