Pikante terugkeer voor kritische Kwakman: 'Voor mij zijn ze niet herkenbaar meer'

Pikante terugkeer voor kritische Kwakman: 'Voor mij zijn ze niet herkenbaar meer'

Gepubliceerd: donderdag 23 februari 2017 om 11:58do 23-02-2017 om 11:58

Kees Kwakman treft met zijn werkgever FC Volendam komende vrijdag NAC Breda, waar hij van 2008 tot en met 2011 én in het seizoen 2013/14 onder contract stond. De aanvoerder van Volendam houdt zijn oude werkgever nog altijd nauwlettend in de gaten.

"Dat ze een keer zouden degraderen, zat eraan te komen", vertelt Kwakman in een interview met BN DeStem. "Dat is op zich niet erg. Het zou goed zijn om opnieuw te beginnen en binnen een jaar terug te keren, werd gezegd. Ze hadden het NEC- of Willem II-scenario voor ogen. Het begint nu alleen op het Sparta-scenario (zes jaar eerste divisie) te lijken, waarbij ze aan de lange termijn moeten denken."

"Ik volg het voetbal op de voet en speel in de eerste divisie, maar ook voor mij is dit NAC niet herkenbaar meer. Als ik de huidige ploeg zie, zie ik niet een duidelijke manier van spelen. Het kan op deze manier nog jaren duren", vervolgt de kritische Kwakman, die vindt dat NAC haar identiteit steeds meer te grabbel gooit. De laatste weken staat er meestal maar één Nederlander in de basis bij de Brabantse club.

"Ik vraag me dan af: 'Kunnen er niet wat meer Nederlandse jongens in?'. De situatie is heel anders dan in mijn tijd. Totaal niet meer te vergelijken. Toen hadden we een Nederlandse kern en stond ik als 25-jarige in het midden bij de rondo. Had ik niks te zeggen. Je proeft aan alles dat de supporters zich niet meer identificeren met dit team. Op Barker en Garcia na voegen de huurlingen en de buitenlandse jonge jongens niks toe. Het verbaast me dat er bij thuiswedstrijden 14.000 mensen zitten. Zeker voor Nederlandse begrippen is dat veel. Dat zegt veel over de potentie."

Poll

Stelling: NAC is binnen nu en twee seizoenen weer actief in de Eredivisie:

(135 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws