Fledderus ziet noodlot toeslaan bij Heracles: 'Veel jaren nog, het is zijn keus'

Fledderus ziet noodlot toeslaan bij Heracles: 'Veel jaren nog, het is zijn keus'

23-02-2017 12:33
1

Mark-Jan Fledderus heeft de groepstraining bij Heracles Almelo hervat. De middenvelder scheurde in september vorig jaar zijn kruisbanden af en sindsdien stond het leven van Fledderus in het teken van revalideren. Datzelfde lot wacht voor ploeggenoot Vincent Vermeij.

Op de training bij de Heraclieden deed de linkspoot meteen mee met een partijspel. "Ik ben de duels aangegaan, was niet bang. Je merkt hooguit af en toe dat je voor een actie snel nadenkt: Kan dit wel?", vertelt Fledderus in gesprek met TC/Tubantia. "Ik ben heel blij dat ik weer op de club ben, samen met de jongens. Ik vind trainen leuker dan ooit, het kan me niet lang genoeg duren. Elke dag dat ik op het veld sta, geniet ik extra."

Waar Fledderus op de weg terug is van zijn zware blessure, daar moet ploeggenoot Vincent Vermeij het gehele proces wat Fledderus door heeft gemaakt nog ondergaan. De spits van Heracles scheurde bijna twee weken geleden zijn kruisband af. "Het is verschrikkelijk wat hij door moet maken, ik weet precies in welke periode hij nu zit." Net als Fledderus zal ook Vermeij zich niet laten opereren aan de kwetsuur, maar de kruisband op natuurlijke wijze laten herstellen.

"Ik heb zes weken met een brace gelopen, als er daarna nog speling in de knie had gezeten, zou ik alsnog geopereerd kunnen worden. Maar dat hoefde niet, gelukkig. Elke situatie is anders. Vincent is nog heel jong en heeft veel jaren voor de boeg als voetballer. Het is zijn keus.''