Ajax-strafschop achtervolgt Makkelie: 'Ben de pyjama's aan het verzamelen'

Ajax-strafschop achtervolgt Makkelie: 'Ben de pyjama's aan het verzamelen'

23-02-2017 12:51
30

Danny Makkelie gaf vorig seizoen een penalty aan Ajax in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Een foutieve beslissing, die hem nog weleens achtervolgt. En dan voornamelijk bij wedstrijden van Ajax.

"Die vergeet je niet snel. Je wordt als scheidsrechter vaak aan zo'n fout herinnerd. Dat doe je zelf niet eens, dat doen anderen", begint Makkelie bij VICE Sports. "Ik werk hier bij de politie met veel collega's en kom bij familie en vrienden, die vaak ook voetballiefhebbers zijn. Ze bedoelen het niet verkeerd, maar zij hebben het dan ook over zo'n wedstrijd."

Ook op andere manieren krijgt Makkelie soms wat mee, al probeert hij zich voor dergelijke meningen af te sluiten. "Ik kijk bijvoorbeeld zelden voetbalpraatprogramma's, omdat die vaak negatief zijn. Maar als daar wat gezegd wordt over mij, word ik er wel door anderen op gewezen. Dan krijg ik een berichtje: 'Zo, zit je te kijken? Moet je eens kijken wat ze allemaal zeggen.' Je ontkomt er dus niet aan."

En al helemaal niet bij wedstrijden van Ajax, die regelmatig zijn naam zingen sinds het duel met Utrecht. "Ja, als ik de supporters mag geloven heb ik inmiddels een pyjama van Ajax, Feyenoord en PSV, dus ik ben ze aardig aan het verzamelen."