Ik heb inderdaad gehoord wat meneer Van Hanegem over mij gezegd heeft

"Ik heb inderdaad gehoord wat meneer Van Hanegem over mij gezegd heeft"

23-02-2017 14:58
1

Anouar Kali krijgt van zijn oude trainer Willem van Hanegem het verwijt dat hij te veel ballen naar achteren speelt. De middenvelder van Willem II was volgens de analist in zijn tijd bij FC Utrecht aanvallender ingesteld.

"Ik heb inderdaad gehoord wat meneer Van Hanegem over mij gezegd heeft", zegt Kali op de website van Willem II. "Hij is mijn trainer geweest bij FC Utrecht en ik snap wat hij bedoelt. Maar ik vind het belangrijker om de bal in de ploeg te houden dan blind naar voren te schieten. Ik probeer nog steeds de aanvallende optie te kiezen. Zo zette ik tegen AZ toch twee keer iemand vrij voor de keeper. Dat gaat alleen niet altijd. We trainen veel op onze opbouw en soms is een bal naar achteren de beste optie."

Bij Willem II is de veldsituatie enigszins veranderd door de komst van aanvaller Obbi Oulare. Veel gevolgen voor het spel van Kali heeft dat niet gehad. "Het is niet echt anders, op een paar kleine aanpassingen in de veldbezetting na. Wel is het heel fijn om hem erbij te hebben. Hij heeft bij zijn vorige twee clubs weinig gespeeld en ik weet hoe dat voelt. Oulare is een vrolijke jongen die ontzettend leergierig is. We gaan aan deze sterke spits nog veel plezier beleven."