Perez: Toen waren Karim en Lasse echt niet beste-voetballer-materiaal

Perez: "Toen waren Karim en Lasse echt niet beste-voetballer-materiaal"

23-02-2017 15:48
8

Hoewel de Nederlandse competitie nog altijd interessant is voor Deense spelers, is dat wel een stuk minder geworden. Dat zegt Kenneth Perez in Voetbal International.

"Vanuit de Deense top hoef je echt niet meer naar een subtopper als Heerenveen, Vitesse of Utrecht te gaan", zegt Perez, zelf Deen en jarenlang actief in de Eredivisie. "Sportief en financieel kun je dan beter naar bijvoorbeeld de Tweede Bundesliga. Alleen Ajax, PSV of Feyenoord zijn nog een verbetering. De transfer van Nicolai Jørgensen begreep ik wel."

Perez raadt Denen nog wel aan de stap naar de Eredivisie te maken. "Vanuit hier is het eenvoudiger om door te groeien naar de buitenlandse top. Een mooie tussenstap", aldus Perez, die het niveau in de Eredivisie wel een stuk minder vindt dan in zijn tijd. "Karim El Ahmadi en Lasse Schöne worden nu gezien als de sterkste spelers van de competitie. Dat komt niet omdat zij de laatste tien jaar zo veel beter zijn geworden, maar omdat de rest steeds minder werd. In 2007 waren Karim en Lasse aardige spelers, maar echt niet beste-voetballer-van-het-land-materiaal."