Sinouh: Een jaar FC Utrecht echt bij de hand nemen, pas dan de stap maken

Sinouh: "Een jaar FC Utrecht echt bij de hand nemen, pas dan de stap maken"

23-02-2017 17:34
2

Khalid Sinouh denkt dat Yassin Ayoub nog een jaartje bij FC Utrecht moet blijven voordat hij de stap naar de Nederlandse top kan gaan maken. Gert Kruys adviseerde Feyenoord eerder op de dag om de middenvelder in de zomer te halen.

Maar oud-doelman Sinouh vindt het rendement van Ayoub te laag. In 105 duels scoorde de 22-jarige aanvallende middenvelder slechts tien keer en gaf hij veertien assists. "Die cijfers zijn te laag voor een aanvallende middenvelder, al moet ter verdediging worden gezegd dat hij soms ook wel verder van het doel speelt. Op zes. Dan kom je minder in scoringspositie. Hij is dus allrounder. Een groot pluspunt", vindt Sinouh in het Algemeen Dagblad.

"Maar in de top wordt meer verwacht van een middenvelder van zijn soort. Hij zou zo'n tien goals en tien assists moeten kunnen halen. Dat doet hij nu bij lange na niet. Hij is nog niet koel genoeg voor het doel." De stap naar de top vindt Sinouh dus nog te vroeg. "In de top is er meer concurrentie, wordt er meer verwacht. "Als hij nog een seizoen doorgroeit bij FC Utrecht, denk ik dat hij weer een stuk verder is. Een jaar FC Utrecht echt bij de hand nemen, pas dan de stap maken. Dat zou ik hem adviseren."

Lees ook: Utrecht-uitblinker solliciteert naar transfer: "Feyenoord een goede club voor hem" 

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/725020/utrecht-uitblinker-solliciteert-naar-transfer-feyenoord-een-goede-club-voor-hem-.html