Bony wilde transfer forceren via VI: Kwam op een dag naar redactie in Gouda

Bony wilde transfer forceren via VI: "Kwam op een dag naar redactie in Gouda"

23-02-2017 17:59
5

Wilfried Bony is in 2013 de redactie van Voetbal International opgelopen om een transfer te forceren bij Vitesse. Hij gebruikte een interview om de club zwart te maken. Uiteindelijk vertrok hij een paar maanden later naar Swansea City.

"Tegenwoordig heb je niet veel spelers meer die zeggen wat ze denken, maar die zich alleen maar laten leiden door persvoorlichters", zegt VI-verslaggever Stef de Bont, een van de afnemers van het interview. "Bony was anders, Bony wilde naar Engeland toe. Hij kwam op een dag naar de redactie in Gouda en wilde daar zijn verhaal vertellen over hoe slecht hij werd behandeld door Vitesse. Niet omdat hij de club niet mocht, maar puur om een transfer te forceren."

Bony zei in het bewuste interview in april 2013 dat Vitesse zijn afspraken niet nakwam. "Er zijn veel beloftes gedaan, niet alleen aan mij. Bij mij ging het ook om geld, maar dat was niet het belangrijkste. Het gaat om respect." Bony gaf ook een voorbeeld: "Mijn zaakwaarnemer heeft meermalen contact gezocht met de club, maar niemand nam op. Ze belden hem niet eens terug. Ik voelde me niet serieus genomen." Naar nu blijkt vertelde Bony, inmiddels door Manchester City verhuurd aan Stoke City, dit enkel en alleen om een transfer te forceren.