Koeman ziet aankoop van 27 miljoen euro pas terug in 2018: Het is moeilijk

Koeman ziet aankoop van 27 miljoen euro pas terug in 2018: "Het is moeilijk"

23-02-2017 18:25
1

Ronald Koeman kan vermoedelijk pas in 2018 weer beschikken over Yannick Bolasie. De geblesseerde aanvaller van Everton gaat op korte termijn weer onder het mes.

Bolasie liep in de competitiewedstrijd tegen Manchester United op 4 december een zware knieblessure op en werd meteen geopereerd vanwege de schade aan zijn meniscus. Verwacht werd dat hij eind 2017 weer fit zou zijn, maar de revalidatieperiode duurt waarschijnlijker door een nieuwe operatie.

Begin maart ligt Bolasie voor de tweede keer op de operatietafel om zijn kruisband te 'repareren'. Engelse media gaan ervan uit dat de 27-jarige aanvaller pas in 2018 terugkeert. "Het is moeilijk om een datum te prikken voor zijn rentree, omdat het herstel van een kruisbandoperatie soms zeven of acht maanden duurt", zegt Koeman op de Everton-website.

De Nederlandse manager is blij dat Bolasie ondanks alles positief blijft. "Ik heb hem de laatste weken een paar keer gezien. Hij maakte een gemotiveerde indruk op mij en dat is bewonderenswaardig. Hij heeft nog een moeilijke periode voor de boeg." Everton betaalde afgelopen zomer 27 miljoen euro voor de speler.