Ontluisterende uitschakeling AZ: Lyon scoort elf keer in twee wedstrijden

23-02-2017 22:52
98

Het Europa League-avontuur zit er definitief op voor AZ. De Alkmaarders werden donderdagavond afgedroogd door het veel sterkere Olympique Lyon: 7-1.

AZ liet zich vorige week de kaas van het brood eten met een 1-4 nederlaag in eigen huis. In de return ging het van kwaad tot erger. Een foute terugspeelbal van Ridgeciano Haps leidde de vroege openingstreffer van Nabil Fekir in, waarna Lyon alle remmen los gooide. Dat kwam mede door het apathische verdedigen van AZ, dat bovendien veel balverlies leed.

Na zeventien minuten werd het 2-0 via Maxwell Cornet. AZ deed negen minuten later nog wel wat terug met een knap doelpunt van Levi Garcia, maar Lyon zette een tandje bij en tekende - typisch voor de avond - meteen weer voor de 3-1. Fekir maakte zijn tweede.

Door doelpunten van Sergi Darder, opnieuw Fekir (hattrick), invaller Houssem Aouar en Mouctar Diakhaby werd het uiteindelijk 7-1 voor Lyon, dat in de tweede helft - pijnlijk genoeg - de voet van het gaspedaal haalde. AZ is daardoor klaar in Europa. De ontluisterende cijfers: een 11-2 nederlaag, gerekend over twee wedstrijden.