Tottenham blameert zich tegen Gent, enorme wederopstanding Gladbach

Tottenham blameert zich tegen Gent, enorme wederopstanding Gladbach

23-02-2017 23:02
8

AA Gent heeft voor een enorme stunt gezorgd door Tottenham Hotspur uit te schakelen in de Europa League. Het duel werd ontsierd door de rode kaart van Dele Alli. Fiorentina en Borussia Monchengladbach maakten er donderdagavond ook een spektakel van. De Duitsers trokken aan het langste eind.

Tottenham Hotspur - AA Gent* 2-2 (0-1)
Tottenham blameerde zich in eigen huis. Op White Hart Lane ging het helemaal mis. Na de 1-0 nederlaag in België begonnen de Londenaren nog goed dankzij een goal van Christian Eriksen. Een eigen doelpunt van Harry Kane bracht de stand weer in evenwicht. De schade werd erger voor de Spurs na de rode kaart van Alli, die helemaal over de schreef ging. De 2-1 in de tweede helft van Victor Wanyama gaf Tottenham nog hoop, maar na de late gelijkmaker van Jeremy Perbet was het over en sluiten.

Fiorentina - Borussia Mönchengladbach* 2-4 (1-0)
Fiorentina en Mönchengladbach zorgden voor een knotsgek duel. De Italianen leken na de 0-1 zege in Duitsland op weg naar de achtste finale. Zeker toen Nikola Kalinic en Borja Valero binnen het eerste half uur voor de 2-0 zorgden. Maar aan de hand van Lars Stindl zorgde Mönchengladbach voor een gedenkwaardige wederopstanding. Stindl maakte een hattrick, waarna Andreas Christensen na een uur spelen ook nog voor de 2-4 tekende. Die klap kwam Fiorentina niet meer te boven.

Overige uitslagen:
Sparta Praag - Rostov* 1-1 (0-4)
Shakhtar Donetsk - Celta de Vigo* 0-2 (1-0)
Kopenhagen* - Ludogorets 0-0 (2-1)
Racing Genk* - Astra Giurgiu 1-0 (2-2)

Lees ook: Nuytinck heeft hoofdrol bij uitschakeling Zenit, Waterman stunt