Update: 'Landgenoot van Ranieri wijst Leicester-baan af'

Update: 'Landgenoot van Ranieri wijst Leicester-baan af'

24-02-2017 20:59
10

Het ontslag van Claudio Ranieri is voer voor de bookmakers in Engeland. Verschillende namen worden genoemd, waaronder die van Frank de Boer, Roberto Mancini en Nigel Pearson.

Bij Sky Bets wordt Mancini, die zijn spelercarrière bij The Foxes afsloot, als favoriet gezien. Hij is werkloos na zijn vroegtijdige vertrek bij Internazionale. De Boer volgde hem daar op, maar dat avontuur werd een deceptie. De oud-trainer van Ajax wil liever niet middenin het seizoen ergens aan de slag gaan. Hij staat in ieder geval op de Engelse lijstjes.

De naam van Pearson is opmerkelijk. Hij was de voorganger van Ranieri bij Leicester. Ook Alan Pardew, dit seizoen ontslagen bij Crystal Palace, doet het goed bij de bookies. Na Mancini wordt hij als belangrijkste kandidaat gezien.

Leicester maakte donderdagavond het ontslag van Ranieri bekend. Na de titel van vorig seizoen verkeert de club in degradatiegevaar.

Update 24-2 20:55: Roberto Mancini wordt niet de opvolger van Claudio Ranieri bij Leicester City. De Italiaan voelt geen behoefte om in gesprek te gaan met de Engelse landskampioen, die strijd tegen degradatie, meldt Sky Sports