Mata over eerdere breuk en transfer onder Mourinho: 'Ik paste niet'

Mata over eerdere breuk en transfer onder Mourinho: 'Ik paste niet'

24-02-2017 08:11
2

Volgens Juan Mata zijn er nooit problemen geweest tussen hem en José Mourinho, zijn huidige manager bij Manchester United. De Portugees verkocht Mata enkele jaren geleden nog aan United, toen speler en trainer werkzaam waren bij Chelsea.

"Soms veranderen dingen nou eenmaal in het voetbal. Daar moet je mee leren leven. Toen ik met Mourinho samenwerkte bij Chelsea speelde ik op een gegeven moment niet veel meer. Ik kon in die periode naar een mooie club als United vertrekken en dat was voor mij een uitgelezen mogelijkheid om weer aan speelminuten toe te komen", aldus Mata in gesprek met de BBC.

Mata ontkent dan ook dat er ooit persoonlijke problemen geweest zijn met Mourinho. "Nee, de reden dat ik bij Chelsea toen weinig meer aan spelen toekwam had vooral tactische redenen. Ik paste toen niet helemaal in de stijl die Mourinho bij Chelsea voor ogen had. Ik heb het echter altijd goed kunnen vinden met hem: we werken nu weer samen bij United en het gaat meer dan prima."

Mata is onder Mourinho dit seizoen basisspeler bij The Mancunians. Tijdens twintig Premier League-optredens scoorde de Spanjaard tot nu toe zes keer: in de Europa League staat de teller vooralsnog op één treffer bij de linkspoot.