Franse media sparen zeer slecht AZ: 'Een ongelooflijke mispeer van Haps'

24-02-2017 09:15
12

AZ sloeg donderdagavond een modderfiguur in de Europa League. Olympique Lyon denderde over de Alkmaarders heen en zette een monsterscore van 7-1 neer. Genoeg voer voor de Franse media, die het nog vrij mild hielden. VoetbalPrimeur peilt de analyses.

'Lyon gaf vorige week al een demonstratie bij AZ, maar deed dat donderdag nogmaals aan de hand van Nabil Fekir, die een hattrick maakte', schrijft Eurosport FR. 'Lyon-trainer Bruno Genesio had zelfs de luxe om zijn belangrijkste spelers als Alexandre Lacazette, Corentin Tolisso en Maxime Gonalons rust te geven.'

'Het enige probleem van de avond was een blessure voor Jeremy Morel tijdens de warming-up', meent L'Equipe. 'Lyon vloog over AZ heen', klinkt het. 'In de tweede helft kreeg AZ nog wel drie kansen om te scoren, maar Lyon was de baas. Het scoorde nog drie keer, laat in de wedstrijd.'

'Lyon maakte plezier tegen AZ', schrijft France Football. 'We beseften al snel dat het een rustige avond zou worden. Na vier minuten scoorde Fekir na een ongelooflijke mispeer van Ridgeciano Haps, die met een verkeerde pass naar zijn keeper Tim Krul voor problemen zorgde. Binnen dertig minuten stond het 3-1 en hadden we vier goals gezien. AZ kreeg de mogelijkheid om de eer te redden in de beginfase na rust. Maar Lyon sloeg nog toe met drie goals: 7-1.'