'Ranieri kreeg na gesprek op donderdag dolksteek in rug vanuit spelersgroep'

'Ranieri kreeg na gesprek op donderdag dolksteek in rug vanuit spelersgroep'

24-02-2017 10:27
13

De spelers van Leicester City hebben een aandeel gehad in het ontslag van Claudio Ranieri. Met dat nieuws komt Sky Sports vrijdagochtend. De Italiaan werd donderdagavond op straat gezet.

Het verhaal is bekend: na de heroïsche titel van vorig seizoen gaat het dit jaar, op de wedstrijden in de Champions League na, dramatisch. Donderdagochtend, amper twaalf uur na de 2-1 nederlaag bij Sevilla, zou er een bijeenkomst tussen het bestuur en enkele 'senior players' van Leicester zijn geweest. Welke spelers dat waren, is niet bekendgemaakt.

De spelers hebben tijdens dat gesprek hun zorgen kenbaar gemaakt over Ranieri. Volgens Sky is er uiteindelijk door de eigenaren van de club besloten om tot actie over te gaan. Wat niet hielp was dat er ook binnen de technische staf onrust was. Zo zouden Ranieri en assistent-trainer Craig Shakespeare het steeds vaker oneens zijn.

Donderdagavond maakte de regerend kampioen van Engeland bekend dat Ranieri op straat werd gezet. 'We zijn verplicht om de clubbelangen op lange termijn boven het persoonlijke gevoel te stellen', was de uitleg van Leicester.