'De bijnaam van de Feyenoord-supporters is leuk, maar ik zie het met een knipoog'

'De bijnaam van de Feyenoord-supporters is leuk, maar ik zie het met een knipoog'

24-02-2017 13:34
3

Feyenoord begint zondag met een voorsprong van vijf punten op Ajax en acht punten op PSV aan de Eredivisie-topper tegen PSV. Jan-Arie van der Heijden benadrukt dat het kampioenschap nog lang niet binnen is.

"Het is belangrijk dat we de punten hier houden", zegt Van der Heijden tegen RTV Rijnmond. "Een wedstrijd in De Kuip tussen de nummer één en nummer drie is altijd een mooi affiche. We zullen vol voor de winst gaan. Vijf en acht punten voorsprong lijkt veel, maar zoveel is het eigenlijk niet."

"De vorm van de dag zal belangrijk zijn", vervolgt de linkspoot. "We hebben een goed strijdplan bedacht en dat zullen we moeten uitvoeren. Met de volle Kuip erachter zijn wij in het voordeel. PSV komt om te winnen en daar kunnen wij op inspelen."

Van der Heijden heeft zich met zijn goede spel dit seizoen opgewerkt tot publiekslieveling. Zijn nieuwe bijnaam: Jan-Scharie. "Het is mooi dat als je goed speelt dat supporters dat waarderen. De bijnaam is leuk, maar ik zie het met een knipoog. Je moet eerst verdedigend belangrijk zijn. Als het goed gaat, dan kan er misschien wat extra's. Dat verleer je nooit, maar ik ben hier wel in positieve zin veranderd als speler."