Van Bronckhorst: Er was even paniek, dus gelijk naar het ziekenhuis gegaan

Van Bronckhorst: "Er was even paniek, dus gelijk naar het ziekenhuis gegaan"

24-02-2017 13:47
4

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kent een opvallend soepele voorbereiding richting de Eredivisie-kraker met PSV van komende zondag. Ook Michiel Kramer en Terence Kongolo zijn fit om te spelen.

De twee misten deze week een aantal trainingen vanwege blessures, maar zijn fit verklaard. "Kramer moest naar de dokter vanwege bloed in zijn oog, maar is zondag beschikbaar. Hij kreeg woensdag een bal op zijn oog en bloed in zijn oogkas. Er was even paniek, dus hij is gelijk naar het ziekenhuis gegaan", zegt Van Bronckhorst via de Feyenoord-kanalen. Kramer is nu dus fit genoeg gebleken. De coach heeft zijn opstelling vrijdag, een dag eerder dan normaal, al bekendgemaakt aan zijn spelers, maar wil nog niet delen met de pers wat zijn elf namen gaan zijn.

Van Bronckhorst lijkt vooral een keuze te moeten maken tussen Jens Toornstra, Steven Berghuis en Dirk Kuyt. Kuyt kan of op de bank zitten, of als rechteraanvaller spelen, of als tien. "Voorin hebben we genoeg keuze, maar dat zal elke week voor buitenstaanders een vraag zijn. Daar ben ik niet mee bezig. Ik wil winnen", aldus Gio.

Van Bronckhorst gaat zijn tactiek niet op PSV aanpassen. Hij heeft een beeld van hoe de Eindhovenaren gaan spelen. "Ik denk dat PSV de wedstrijd gaat opbouwen. Ik verwacht niet dat ze meteen vol in de aanval gaan." Ook als PSV fysiek gaat spelen, maakt Van Bronckhorst zich geen zorgen. "Dat zou kunnen maar dat is voor ons geen probleem", wordt hij geciteerd door RTV Rijnmond.