Cocu laakt KNVB-directeur: 'Zorgwekkend, niet over Feyenoord, Ajax of PSV spreken'

Cocu laakt KNVB-directeur: 'Zorgwekkend, niet over Feyenoord, Ajax of PSV spreken'

24-02-2017 14:22
49

Phillip Cocu uit vrijdag scherpe kritiek op Gijs de Jong. De directeur betaald voetbal zei deze week te hopen op een overwinning van Feyenoord op PSV.

'Ik zal thuis duimen voor Feyenoord. Ja, sorry Eindhoven, maar ik meen dat', schreef De Jong in een column op de KNVB-website. 'Met zo'n enorme achterban is het goed voor het hele voetbal, dat Feyenoord kampioen wordt.'

Cocu is op z'n zachtst gezegd verbaasd door de uitlatingen van De Jong."Hij heeft een column geschreven, dus dat betekent dat hij er ook nog over na heeft gedacht. Ik vind de uitspraken zorgwekkend en zou in deze situatie niet over Feyenoord, Ajax of PSV spreken", citeert het Eindhovens Dagblad de PSV-trainer vrijdag, twee dagen voor de Eredivisie-topper tegen Feyenoord.

PSV en Feyenoord trappen vrijdag om 16.45 uur af in De Kuip. Jürgen Locadia is daar namens de Eindhovense club bij. "Je merkt aan alles dat er een belangrijke wedstrijd aankomt. Dat is ook het mooie aan het vak, het beleven van topsport", zei Cocu vrijdagmiddag.