'We moeten weer door, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan'

'We moeten weer door, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan'

24-02-2017 14:34
2

Nauwelijks bekomen van de schrik, richt AZ het vizier op de volgende competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle (zondag). Trainer John van den Brom moet scherven rapen na het Europa League-echec tegen Olympique Lyon.

"Waar ik nu mee bezig ben is te bedenken: hoe gaan we nu weer verder met die jongens?", aldus Van den Brom na de 7-1 nederlaag in Frankrijk op de AZ-website. "Het is simpel om te zeggen dat je hetgeen dat gebeurd is achter je moet laten, maar je neemt het natuurlijk wel mee. Het gevoel van winnen of verliezen is allesbepalend richting de volgende wedstrijd. Je kunt je voorstellen dat het gevoel nu niet goed is."

"We hebben nu twee dagen de tijd om te herstellen en ons zondag te revancheren. Dan moeten we er weer staan. Daar hou ik me nu mee bezig. En het begint met kritisch zijn op mezelf en op de jongens. We moeten de rijen sluiten en de koppies weer in dezelfde richting krijgen. We moeten weer door. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het is wel de enige remedie om uit een situatie als deze te komen."