Ranieri-vervanger ontkent spelersopstand: Hij was de kleedkamer niet kwijt

Ranieri-vervanger ontkent spelersopstand: "Hij was de kleedkamer niet kwijt"

24-02-2017 14:50
1

Interim-manager van Leicester City Craig Shakespeare heeft ontkend dat een spelersopstand heeft geleid tot het ontslag van Claudio Ranieri. De kampioenenmaker werd donderdagavond op staat gezet door de clubleiding.

Slechts negen maanden na het winnen van de Premier League-titel bevindt Leicester City zich in degradatiezorgen en dat kostte Ranieri de kop. Maar een opstand van de spelers is daar niet de aanleiding voor geweest, zegt Shakespeare. "Er zijn geen problemen geweest met de spelers", aldus de voormalig assistent van Ranieri.

"Er was veel frustratie over de resultaten, maar Ranieri was de kleedkamer niet kwijt. Al die praat over onrust is speculatie." Shakespeare leeft mee met Ranieri. "Ik heb altijd medelijden met mensen die hun baan verliezen. Mijn relatie met Claudio is altijd goed geweest. Ik heb hem gisteravond gesproken en hem bedankt voor zijn steun. Het was geen kort gesprek, we hebben echt goed gesproken. Waarover, dat zal privé blijven." Wie Ranieri gaat opvolgen is nog onduidelijk.

Lees ook: Pijnlijk Ranieri-ontslag is logisch gevolg: tactische missers en transferfouten