Mourinho verschijnt in shirt met initialen 'CR': Ontslag moeilijk te accepteren

Mourinho verschijnt in shirt met initialen 'CR': "Ontslag moeilijk te accepteren"

24-02-2017 15:08
7

José Mourinho probeert op allerlei manieren Claudio Ranieri een hart onder de riem te steken na diens ontslag bij Leicester City. Na zijn fraaie steunbetuiging op Instagram verscheen de Portugese manager van Manchester United vrijdag op de persconferentie in een trainingsshirt met daarop de initialen van Claudio Ranieri, CR.

Het bleek geen subtiele poging van Mourinho om Cristiano Ronaldo te overtuigen terug te keren naar Manchester United, maar een nieuwe steunbetuiging voor Ranieri. "Het is een eerbetoon aan Ranieri", legde Mourinho uit. "Hij verdient het dat zijn naam aan het stadion van Leicester City wordt gegeven. Dit ontslag is moeilijk om te accepteren. Toen ik als kampioen ontslagen werd (bij Chelsea, red.) was dat een enorme negatieve ervaring. Nu weet ik dat het niets was in vergelijking met wat Ranieri is overkomen. Niemand kan uitwissen wat hij gedaan heeft."

Vrijdagochtend sprak Mourinho via Instagram al zijn afschuw uit over het ontslag van de door hem enorm gerespecteerde Ranieri. 'De kampioen van Engeland en FIFA Manager van het Jaar ontslagen', schreef Mourinho. 'Dat is het nieuwe voetbal, Claudio. Blijf lachen vriend. Niemand kan de geschiedenis wissen die jij hebt geschreven.'