AZ-selectie gaat 660 meegereisde fans compenseren: 'In de steek gelaten'

AZ-selectie gaat 660 meegereisde fans compenseren: 'In de steek gelaten'

24-02-2017 17:30
16

De spelersgroep van AZ gaat de supporters die bij het Europa League-duel met Olympique Lyon aanwezig waren compenseren. Volgens aanvoerder Ron Vlaar is dat 'het minste' wat de groep kan doen na de 7-1 nederlaag tegen de Fransen.

De 660 fans krijgen ieder één kaart cadeau voor een uitduel naar keuze. Er kan gekozen worden tussen de wedstrijden tegen Feyenoord, Ajax, Heracles Almelo of NEC. "We hebben onszelf en iedereen die aan AZ verbonden is met deze wedstrijd een slechte dienst bewezen", vertelt Vlaar op de clubsite. "Ook beseffen we dat we de supporters in de steek hebben gelaten. Het was mooi om te zien dat zovelen zijn afgereisd naar Lyon om ons te steunen. Dat waarderen wij enorm en het is dan ook erg teleurstellend als de wedstrijd op deze manier verloopt."

"Daarom willen wij als spelersgroep een gebaar maken", vervolgt Vlaar. "Of dit een compensatie is voor gisteren mag iedereen zelf bepalen, maar dit is het minste dat wij kunnen doen. We strijden in de competitie nog volop voor de vierde plaats en uiteraard komende donderdag voor een finaleplaats in de KNVB Beker. We hebben hierbij jullie steun hard nodig om ook dit seizoen weer tot een mooi einde te brengen."