'Die 1-5 eerder dit seizoen zijn we nog niet vergeten. Willen we revanche voor'

'Die 1-5 eerder dit seizoen zijn we nog niet vergeten. Willen we revanche voor'

24-02-2017 21:11

FC Utrecht is zaterdag gebrand op een goed resultaat tegen FC Groningen. De Utrechters werden begin dit seizoen in eigen huis met 1-5 weggezet door de Noordelingen. Trainer Erik ten Hag aast dan ook op revanche.

"Die 1-5 eerder dit seizoen zijn we nog niet vergeten. Daar willen we revanche voor", zijn de woorden van Ten Hag op de clubsite van FC Utrecht. Vorig weekend had zijn ploeg de juiste mentaliteit in het duel met PEC Zwolle (3-1 winst). "We legden onszelf vorige week een bepaalde druk op. Dat moeten we nu weer doen."

"We gaan nu naar een gelijkwaardige club", vervolgt Ten Hag, over de nummer tien van de Eredivisie. "Je weet wat je daar te wachten staat. We moeten de wedstrijd superscherp aannemen. We staan vierde, hebben zelfvertrouwen en stralen dat ook uit. Dat is goed, zolang het niet omslaat naar Überheblichkeit (arrogantie, red.). Morgen treffen twee teams elkaar die aardig in evenwicht zijn. De vorm van de dag zal bepalend zijn. Wij moeten zorgen dat wij degene zijn die het beste voor de dag komt."

Sofyan Amrabat en Wout Brama zijn beiden hersteld van hun blessures en zijn daardoor weer opties voor de trainer van FC Utrecht. De aanwezigheid van Patrick Joosten is nog onzeker: de middenvelder heeft last van knieklachten. FC Groningen - FC Utrecht start zaterdagavond om 18.30 uur.