ADO pakt eerste punt onder Groenendijk, maar zit nog steeds in de zorgen

24-02-2017 21:51
19

ADO Den Haag heeft zijn eerste punt onder Alfons Groenendijk gepakt. In Den Haag werd het 1-1 tegen FC Twente. De Hagenaars schieten met het punt echter weinig op.

In de eerste vier minuten konden beide ploegen al een grote kans noteren, maar de openingstreffer viel in de elfde minuut. De inzet van Guyon Fernandez kon door Twente-doelman Nick Marsman onvoldoende worden weggewerkt, waarna Ruben Schaken er als de kippen bij was om de bal het laatste zetje te geven. De voorsprong gaf de ploeg van Groenendijk extra kracht, want Twente was niet bij machte om het ADO vervolgens moeilijk te maken.

De gelijkmaker kwam er echter wel. Enes Ünal kreeg de bal op de rand van het zestienmetergebied en schoot keurig raak. Zijn eerste sinds 17 december vorig jaar. De tweede helft was zo'n beetje het tegenovergestelde van de eerste. ADO en Twente weigerden om er nog een echte wedstrijd van te maken. Het ADO-publiek liet zich een kwartier voor tijd goed horen, maar de thuisploeg kon daar geen extra energie uithalen.

Groenendijk heeft zijn eerste punt als trainer van ADO binnen, maar schiet daar weinig mee op. De ploeg blijft hekkensluiter van de Eredivisie. Twente komt op 35 punten, maar kan ingehaald worden door nummer zeven Heerenveen en nummer acht Vitesse.