Jong Ajax wint periodetitel, doelpuntenfestijn in Almere, Cambuur verrast

24-02-2017 22:24
20

Jong Ajax heeft de periodetitel in de Jupiler League te pakken. Een 1-1 gelijkspel tegen FC Eindhoven was genoeg. Jong PSV deed verder uitstekende zaken tegen RKC Waalwijk, terwijl Almere City - FC Oss uitliep op een heus doelpuntenfestijn. SC Cambuur en VVV Venlo winnen met ruime cijfers.

Jong Ajax – FC Eindhoven
De periodetitel is voor Jong Ajax, dat op De Toekomst gelijkspeelde tegen FC Eindhoven. Op Sportcomplex De Toekomst waren Kaj Sierhuis namens Ajax en Rafael Uiterloo namens Eindhoven trefzeker. Ondanks het gelijkspel pakt het Amsterdamse beloftenelftal de periodetitel in de Jupiler League. De Ajax-talenten kregen de 'Bronzen Stier' uit de handen van clubicoon Sjaak Swart.

Jong PSV – RKC Waalwijk
Ook Jong PSV heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan. Op Sportcomplex De Herdgang werd er met 4-1 afgerekend van RKC Waalwijk. Grote man van de wedstrijd was Albert Thór Gudmundsson, die drie van de vier doelpunten maakte. Spits Sam Lammers en Damian van Bruggen (eigen doelpunt voor RKC) waren de overige twee doelpuntenmakers. Door de zege, de vijfde op rij, staat Jong PSV weer derde in de Jupiler League.

Almere City – FC Oss
Een heuse doelpuntenregen in Almere vrijdagavond. Het duel tussen de nummer acht en nummer vijftien werd een onverwachts spektakelstuk met liefst zes doelpunten. In de eerste helft domineerde FC Oss met 0-2. In de tweede helft zette Almere City een tandje erbij en kwam het met 3-2 voor te staan. In de tachtigste minuut scoorde Tom Boere zijn tweede treffer namens FC Oss, en de gelijkmaker: 3-3, de eindstand.

SC Cambuur – MVV
Nummer zes SC Cambuur heeft met speels gemak nummer vijf MVV verslagen. In eigen stadion wonnen de Friezen met liefst 4-0. Sander van der Streek, Jamiro Monteiro, Martijn Barto en invaller Stefano Lilipaly zorgden voor de doelpunten. Door de knappe zege loopt Cambuur in op nummer vijf MVV. De Limburgers staan nog altijd voor, maar het verschil is nu slechts één punt.

VVV Venlo – Achilles ‘29
Koploper VVV heeft gedaan wat het moest doen: winnen van hekkensluiter Achilles ’29. Al na 23 minuten stond de ploeg van trainer Maurice Steijn met 3-0 voor, door doelpunten van Vito van Crooy, Joey Sleegers en Ralf Seuntjes. Het bleef vervolgens lang 3-0, tot de 87e minuut, toen Van Crooy zijn tweede van de avond wist te maken: 4-0. VVV stevent af op de titel.