Geen reden tot juichen bij Ajax: 'Als je hier je hele leven al speelt...'

Geen reden tot juichen bij Ajax: 'Als je hier je hele leven al speelt...'

24-02-2017 23:43
29

Jong Ajax is vrijdagavond periodekampioen geworden, maar Matthijs de Ligt baalt alsnog als een stekker. Zijn ploeg wist namelijk thuis niet te winnen van FC Eindhoven (1-1).

"Als je je hele leven al bij Ajax speelt is er maar één ding dat telt en dat is winnen", vertelt De Ligt op de clubsite. "Dat hebben we vandaag niet gedaan en dat is zonde. Voor mij was het ook een wedstrijd op zich. Een periodetitel is mooi, voor Ajax is het de eerste keer dat die prijs wordt gehaald, dus dat zegt wel iets. Aan de andere kant mogen we toch niet meedoen in de play-offs. Voor andere clubs is daar echt een plaatsbewijs mee te winnen, voor ons niet. In dat opzicht dus een gewone wedstrijd, waarin we gefaald hebben om te winnen."

"Ook over mijn eigen spel ben ik niet tevreden, dat ben ik nooit", zegt De Ligt. "Er kunnen altijd dingen beter, vanavond ook weer. Maar ik wil vooral naar het team kijken, en dat was vanavond gewoon niet goed genoeg. Over de hele avond dus absoluut niet tevreden, want één puntje is minder dan drie. Vanaf nu moeten we ons weer richten op de uitwedstrijd tegen FC Oss."