Kuyt 'dissonant' als captain: 'De minste van alle Feyenoord-spelers'

Kuyt 'dissonant' als captain: 'De minste van alle Feyenoord-spelers'

25-02-2017 07:57
5

Dirk Kuyt moet zondag tijdens de topper tegen PSV op de bank beginnen. Dit vindt voetbalanalist en voormalig trainer Aad de Mos. Jens Toosntra moet in ieder geval de voorkeur boven de Feyenoord-aanvoerder krijgen.

De Mos is van mening dat Kuyt al maandenlang niet in een goede vorm verkeert bij Feyenoord en vindt het bovendien onbegrijpelijk dat de aanvoerder van de Rotterdammers in de pers kritiek uitte over het feit dat hij even geen basisspeler was. "Kuyt is door de mand gevallen. Hij is op een verkeerd moment gaan koeren dat hij niet in de basis stond", vertelt hij in gesprek met NRC.

Afgelopen weekend tegen ADO Den Haag (0-1 winst) speelde Kuyt wél vanaf minuut één mee, maar toen had de speler volgens De Mos zichtbaar moeite om aan het niveau te halen. "Kuyt was deze wedstrijd de minste van alle Feyenoord-spelers. Hij is een dissonant in het combinatievoetbal. In bepaalde fases sloegen ze hem over tegen ADO."

"Zondag tegen PSV zit Kuyt bij mij gewoon op de bank", aldus De Mos, die momenteel meer gecharmeerd is van Toornstra. De middenvelder was twee weken geleden tegen FC Groningen nog tweemaal trefzeker en steekt in een goede vorm. "Er moet veel gelopen worden tegen PSV, dat is Kuyt zijn kracht niet meer."