Marcellis: 'Zat half jaar in de ww. Dat komt niet veel voor in de voetballerij'

Marcellis: 'Zat half jaar in de ww. Dat komt niet veel voor in de voetballerij'

25-02-2017 08:44
4

Dirk Marcellis keert zondag met PEC Zwolle terug bij zijn oude club AZ. De verdediger koestert nog altijd warme herinneringen aan zijn tijd bij de Alkmaarders, waar hij een zware knieblessure opliep.

"Denk ik aan AZ, dan komt de knieblessure toch als eerste in me op", vertelt de mandekker in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Die heeft een enorme impact gehad. Het is niet niks om zo'n tegenslag te moeten verwerken. Toch doe ik met de gedachte aan die tijd mijn periode bij AZ tekort. Ik heb er de beker gewonnen, de kwartfinale van de Europa League gespeeld en bijna elk seizoen bovenin de Eredivisie meegedraaid."

Marcellis is AZ nog altijd dankbaar dat hij daar heeft mogen revalideren, ondanks het feit dat zijn contract in Alkmaar al was afgelopen. "Terwijl ze dat contractueel niet eens verplicht waren, hè. Ze hadden ook kunnen zeggen: 'Tot je contract afloopt, mag je hier alles doen, maar daarna nemen we afscheid van elkaar'. Hebben ze niet gedaan."

"Ik werd behandeld als één van de spelers. Dat de club zo met me is omgegaan, voelt voor mij als het mooiste moment uit mijn periode bij AZ", aldus Marcellis. "Door mijn blessure heb ik wel een half jaar in de ww gezeten. Komt in de voetballerij niet vaak voor, dat weet ik. Maar een club is een bedrijf, en ik ben een werknemer. Dus had ik er recht op", aldus Marcellis. Bij PEC heeft de stopper een aflopend contract. Hij maakte al veel mee. "Behalve een buitenlands avontuur. Dat zou ik wel willen."