Lerby geeft Ajax tip: Hij is echt een speler om in de gaten te houden

Lerby geeft Ajax tip: "Hij is echt een speler om in de gaten te houden"

25-02-2017 08:54
23

Sören Lerby waarschuwt Ajax naar aanleiding van de Europa League-loting. De Amsterdammers werden gekoppeld aan FC Kopenhagen uit Denemarken, het thuisland van Lerby. Hij geeft Ajax enkele tips in De Telegraaf.

"Dit is by far de beste ploeg van Scandinavië", begint de voormalig Ajacied. "Voor mij is Ajax ook absoluut niet de favoriet. Als ik het heel zonnig bekijk, geef ik Peter Bosz en zijn spelers vijftig procent kans." In de Champions League presteerde Kopenhagen al aardig met twee zeges op Club Brugge. Toch werd het derde. "Ze spelen goed georganiseerd en geven bijna niks weg."

Lerby vervolgt zijn waarschuwing: "De spelers van Kopenhagen zijn slopers. Ajax zal echt twee keer op de toppen van zijn kunnen moeten spelen om door te bekeren. En vergis je niet, hè? FC Kopenhagen heeft een hoge begroting en kan wat doen. Nicolai Boilesen staat er onder contract, maar speelde tot dusver nog niet veel. Andreas Cornelius vormt het grootste gevaar. Hij is echt een speler om in de gaten te houden."