Zivkovic verdwijnt bij Ten Hag: Ik heb het zelf zo ver laten komen

Zivkovic verdwijnt bij Ten Hag: "Ik heb het zelf zo ver laten komen"

25-02-2017 09:22
21

Richairo Zivkovic (20) is zijn basisplaats bij FC Utrecht verloren aan de jonge Gyrano Kerk. Zivkovic wordt dit seizoen van Ajax gehuurd, maar maakt vooralsnog geen verpletterende indruk.

"Ik heb het zelf zo ver laten komen. Ik doe de dingen niet goed genoeg voor een basisplaats op dit moment", begint Zivkovic in gesprek met het Algemeen Dagblad over de keuze van trainer Erik ten Hag. "Scoor je niet en doet een concurrent als Gyrano Kerk het goed bij Jong Utrecht en op trainingen, dan sta je ernaast."

"Ik heb deze week op het trainingsveld het enige antwoord gegeven dat juist is. Ik heb gewoon keihard gewerkt. Elke spits maakt zo'n periode weleens mee. Ik sta vaak op de goede plek, creëer mijn kansen, maar er moet er nu wel weer eentje in", weet de spits, die al sinds 14 december niet meer scoorde. Dit seizoen trof hij viermaal het doel.

"Natuurlijk speelt het in mijn hoofd nu ik een tijd droog sta, maar geloof me: eentje erin en er volgen er meer. Zo gaat dat vaak bij spitsen", vertelt Zivkovic. Ten Hag: "Het antwoord ligt nu bij Richairo. Onze spitsen scoorden de laatste tijd minder. Kerk klopte al weken op de deur. Hij verdiende een kans en heeft die gegrepen. Nu is het aan Richairo om te reageren."