Drenthe: 'Ik kreeg klappen op mijn achterhoofd om van het veld te gaan'

Drenthe: 'Ik kreeg klappen op mijn achterhoofd om van het veld te gaan'

25-02-2017 09:43
14

Royston Drenthe is geen voetballer meer. Op 29-jarige leeftijd heeft hij zijn loopbaan beëindigd. Hij verdiende veel geld, maar had nog veel meer uit zijn carrière kunnen halen. Veel akkefietjes zorgden voor commotie.

In zijn tijd bij Real Madrid, bijvoorbeeld. "Zo speelde ik pas twee weken bij Real Madrid, toen ik voor een aanrijding met een politieauto zorgde", aldus Drenthe in het Algemeen Dagblad. "Werd ik in de pers met de grond gelijkgemaakt. Maar op de club vingen trainer Bernd Schuster en technisch directeur Predrag Mijatovic mij op."

"Met de boodschap: 'we weten dat je iets fout hebt gedaan, maar pik, we gaan eraan werken zodat dit zo snel mogelijk achter jou ligt'. Dat vond ik supertof. Bij veel mensen werkt dat anders", aldus Drenthe, die een bepaalde mentaliteit bezat door de plek waar hij opgroeide: Rotterdam-West.

"Vroeger bij ons op het pleintje mocht ik niet meedoen als klein jongetje. Dan kreeg ik klappen op mijn achterhoofd om van het veld te gaan. Mocht ik uiteindelijk wel keepen. Begonnen ze te blazen, je weet toch. Dat heeft mij gemaakt tot het persoontje dat ik vandaag de dag ben. Al valt het natuurlijk niet allemaal goed te praten wat ik heb gedaan."