Jörgensen: 'Alleen een probleem tegen Go Ahead en oké, ook tegen Ajax'

Jörgensen: 'Alleen een probleem tegen Go Ahead en oké, ook tegen Ajax'

25-02-2017 13:07
1

Nicolai Jörgensen is dit seizoen uiterst belangrijk voor Feyenoord. De spits is topscorer bij de club en van de Eredivisie, en heeft mede daardoor gezorgd dat de Rotterdammers op titelkoers liggen. Jörgensen beseft dat menig spits jaloers zal zijn op zijn situatie. 

"Als je als spits twee of drie wedstrijden niet scoort, dan voel je de druk toenemen. Maar sinds ik hier ben, kwamen de doelpunten toch steeds weer", zegt de aanvalsleider van Feyenoord tegenover het Algemeen Dagblad. "Bovendien is er een groot verschil of de spits die niet scoort speelt in een ploeg die wint of verliest. Wat dat betreft was een wedstrijd zonder doelpunt van mij dit seizoen alleen een probleem tegen Go Ahead Eagles, toen we met 1-0 verloren. En oké, ook tegen Ajax, toen het 1-1 bleef.''

Waar bij concurrenten Ajax en PSV veel spelers al kampioen werden, is dat bij Feyenoord anders. Alleen Dirk Kuyt, Kenneth Vermeer, Eljero Elia en Jörgensen maakte een landskampioenschap mee. "Wat ik in die specifieke seizoenen vooral heb geleerd, is dat het zoveel waard is om een resultaat écht over de streep te kunnen trekken. Aan de slechte wedstrijden, zoals zondag tegen ADO, toch iets tastbaars overhouden, dát is de manier om kampioen te worden. Je moet de thuiswedstrijden winnen en op vreemde bodem resultaten zien te halen, waarmee je kunt leven. Een reeks thuisoverwinningen vergroot de druk op de concurrenten", besluit de scherpschutter.