Als je de hele week al weet dat je niet speelt, dan is er vrij weinig aan

"Als je de hele week al weet dat je niet speelt, dan is er vrij weinig aan"

25-02-2017 13:58

Mitchel Paulissen heeft eindelijk een basisplaats veroverd bij Roda JC. De middenvelder moest het lang doen met invalbeurten, maar staat nu al vier duels op rij aan de aftrap. Paulissen voelt zich vrijer.

"Je kunt wel zeggen dat ik mijn kans heb gepakt. Nu moet ik laten zien dat ik er ook in moet blijven staan", zegt Paulissen, die voor de winterstop veelal op de bank zat, tegen de NOS. "Het is heel moeilijk geweest. Als je de hele week al weet dat je niet speelt, dan is er vrij weinig aan kan ik je zeggen. Maar ik ben altijd op mijn kans blijven wachten. Daarom geniet ik er nu van dat ik elke week kan voetballen."

In de winter werden er veel nieuwe spelers aangetrokken bij Roda JC. Het zorgt voor meer scherpte in de selectie, zegt Paulissen. "Je merkt dat de andere jongens zeggen: wacht even, ik ga niet zomaar mijn plek afstaan. En als de nieuwe jongens kwaliteit hebben en laten zien dat ze ons verder helpen, dan is daar niks mis mee. Dat heeft een positieve invloed op ons", aldus de middenvelder.

Paulissen beseft dat zijn ploeg slechts één punt boven de nacompetitiestreep zit. "We zijn op de goede weg en moeten niet te veel naar anderen kijken. Dat zorgt voor paniek bij jezelf. Hoe we nu bezig zijn, dat geeft vertrouwen. We hebben te veel kwaliteit om er uit te gaan."