Guardado schopt twee Ajacieden geblesseerd: 'Krijg zelf ook genoeg schoppen'

Guardado schopt twee Ajacieden geblesseerd: 'Krijg zelf ook genoeg schoppen'

25-02-2017 14:14
24

Andres Guardado viel in de vorige topper van PSV, tegen Ajax, in negatieve zin op. Hij schopte Kasper Dolberg en Anwar El Ghazi uit de wedstrijd. De PSV'er is zich echter van geen kwaad bewust.

Speelde Guardado niet te hard tegen Ajax? "Nee, dat vind ik niet. Het waren duels en die horen bij het voetbal. Toevallig gebeurde het dit keer in duels met mij, dat deze spelers geblesseerd raakten. Maar ik krijg zelf ook genoeg schoppen. Dat is onderdeel van het spel", aldus de gifkikker van PSV in De Telegraaf.

De vraag is of de Mexicaan ook in de topper tegen Feyenoord zo tekeer gaat als tegen Ajax. "Ik probeer altijd het team te helpen. Als het elftal mij zo intens ziet spelen en zo ziet vechten om de bal, dan hoop ik dat dat overslaat op de rest van de ploeg", zegt Guardado, die nog wel problemen ondervond in het duel met NEC.

Ali Messaoud liep uit de rug van Guardado weg, waarna hij scoorde. "Ik heb met Phillip Cocu gesproken over deze situaties. Dat is iets wat ik moet verbeteren. Het zijn situaties die ontstaan, omdat ik kijk naar kansen om naar voren te gaan, maar je moet natuurlijk ook defensief je taak doen", weet de Mexicaan.