Boskamp lacht in vuistje: 'Dat ventje van AZ weet dan niet hoe het werkt'

Boskamp lacht in vuistje: 'Dat ventje van AZ weet dan niet hoe het werkt'

25-02-2017 15:33
5

Johan Boskamp stond raar te kijken in aanloop naar de oorwassing van AZ bij Olympique Lyon. De Alkmaarders dachten enigszins kans te maken na de 1-4 in eigen huis, maar werden afgedroogd: 7-1 en 11-2 over twee duels.

"Als je ziet hoe AZ Alkmaar zich heeft gemanifesteerd tegen Lyon: 7-1", begint Boskamp in Het Belang van Limburg. "De heenwedstrijd eindigde al in 1-4 en dan hoorde je een ventje van AZ zeggen dat ze in Lyon nog vier keer konden scoren. Dan weet je niet hoe het internationale voetbal werkt. De Belgische ploegen weten dat wel."

Drie Belgische clubs zijn namelijk door naar de volgende ronde. "Er kwam wat geluk bij kijken, maar het is knap dat België met drie clubs door is. De laatste keer dat dat is gebeurd, is ten tijde van de Hindenberg", lacht de analist. "Het is zelfs niet onmogelijk dat een Belgische club de Europa League wint."

"Het blijft namelijk een ander niveau dan de Champions League en als alles meezit, zou het kunnen. Al moet je niet vergeten dat de grote ploegen een extra stimulans hebben, omdat eindwinst een ticket voor de Champions League oplevert", aldus Boskamp.