Van de Beek: 'Bosz zal vast zeggen wat hij er van vond - of niet van vond'

Van de Beek: 'Bosz zal vast zeggen wat hij er van vond - of niet van vond'

25-02-2017 15:48
3

Donny van de Beek vindt het af en toe best lastig om met Jong Ajax mee te doen. De middenvelder zit heel dicht tegen het eerste aan, maar moest ook vrijdagavond tegen FC Eindhoven meedoen met het beloftenteam.

"Dat is ook moeilijk", zegt Van de Beek in gesprek met NUsport. "Je wilt het liefste in Ajax 1 spelen. Maar het is ook belangrijk om negentig minuten te maken, dus dat moet gewoon." Van de Beek won met Jong Ajax door het 1-1 gelijkspel tegen de Eindhovenaren de derde periodetitel in de Jupiler League. "Ik heb vorig jaar ook in Jong gespeeld en dit is de eerste keer dat het is gelukt."

Van de Beek ziet dat veel talenten van Ajax stappen maken, door het voetbal in de Jupiler League. "Dit is perfect voor de doorstroom naar 1. Vroeger had je de beloftencomppetitie, maar voor het Nederlandse voetbal is het heel goed voor talenten dat ze in de Jupiler League kunnen voetballen", vindt Van de Beek. Hij benadrukt: "Het is goed voor even, maar je moet wel in de Eredivisie bij Ajax 1 terechtkomen."

Van de Beek moet geduld houden en verwachtte op vrijdag al dat Peter Bosz nog met hem zou babbelen. "We hebben training op zaterdag en dan zal Bosz vast wel even komen met wat hij er van vond - of niet van vond", aldus de speler.