Spijkerharde kritiek op Ajax-verdediger Riedewald: Als je ziet hoe traag hij is

Spijkerharde kritiek op Ajax-verdediger Riedewald: "Als je ziet hoe traag hij is"

25-02-2017 16:29
26

Rinus Israël is keihard voor Jaïro Riedewald. De voormalig international vindt dat de Ajax-verdediger veel te traag handelt in balbezit. En dat is te trainen, zo vertelt Israël in Sportcafé op NH Radio.

"Riedewald maakte donderdag geen grote fouten in verdedigend opzicht", begint Israël. "Maar als je ziet hoe traag hij is in balbezit, hoe lang het duurt voordat hij die pass geeft. Dat moet veel intenser. Het verschil met de andere centrale verdediger Davinson Sanchez: die staat er en passt snel en hard in."

"Riedewald is het tegenovergestelde. Op z'n gemakkie de bal aannemen, nog een dribbeltje maken en dan komt de pass. Die is dan meestal ook nog niet eens op snelheid. Daar zit dus een groot verschil in en dit is gewoon te trainen, als je coacht dat je in balbezit snel moet spelen", vindt Israël.

Er ligt daar dus een belangrijke taak voor Peter Bosz, trainer van Ajax. "Riedewald is technisch gezien voor een centrale verdediger een vaardige speler. Die moet dat kunnen leren. Het moet één of twee tempo's hoger. Lijkt me niet zo ingewikkeld!"