Willem ll neemt na rust pas afstand van Excelsior en staat in linkerrijtje

25-02-2017 21:36
3

Willem ll heeft zich in het linkerrijtje van de Eredivisie gespeeld. Daar was een 0-2 zege op Excelsior voor nodig. Het leek er voor de rust niet op dat die er zou gaan komen, maar na de theepauze was alles anders.

Excelsior dicteerde in de openingsfase, maar kon het overwicht niet uitdrukken in doelpunten. De Tilburgers wisten echter ook weinig voor elkaar te boksen, waardoor beide ploegen elkaar in evenwicht hielden in Rotterdam-Kralingen. Excelsior kreeg nog mogelijkheden om voor de theepauze de score te openen, maar liet dat na. Willem ll was vooral aan het tegenhouden.

Na de rust draaiden de Tilburgers het duel om en dat resulteerde na zestig minuten voetbal in de openingsgoal van Dico Koppers. Die treffer gaf de ploeg van Erwin van de Looi vleugels, want amper een minuut later was het opnieuw raak. Erik Falkenburg, die afgelopen week de grote held was tegen AZ en zaterdag beloond werd met een basisplaats, kopte raak na een goede vooractie van Jordy Croux.

Willem ll kreeg nog voldoende kansen om verder weg te lopen bij Excelsior, maar slaagde daar niet in. De Rotterdammers weigerden zich echter gewonnen te geven, maar konden het de Tilburgers mede door goed keeperswerk van Kostas Lamprou niet meer moeilijk maken. Pantic kreeg nog een rode kaart door een aanslag op de benen van Darryl Lachman. Willem ll stijgt naar de negende plek, Excelsior blijft zeventiende.