Sparta wint eerste wedstrijd sinds november; degradatiezone in zicht voor NEC

25-02-2017 21:43
2

Sparta heeft in de strijd tegen degradatie keurige zaken gedaan door NEC met 0-1 weg te zetten. In een dramatische wedstrijd trok de ploeg van Alex Pastoor aan het langste eind. De eerste zege sinds 4 november 2016

NEC speelde allesbehalve goed, maar kreeg na een kwartier spelen een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Julian von Haacke werd namens NEC neergelegd in het strafschopgebied, waardoor de bal op de stip ging. Gregor Breinburg mocht aanleggen voor het buitenkansje, maar Sparta-doelman Roy Kortsmit keerde de inzet. Ook na de strafschop weigerden beide ploegen om er een leuke wedstrijd van te maken.

Tien minuten voor rust kregen de Nijmegenaren een grote klap te verwerken. Voormalig NEC'er Paco van Moorsel werd op rechts knap bediend door Denzel Dumfries en schoot net zo indrukwekkend raak in de hoek. NEC, aangeslagen na de tegentreffer, probeerde Sparta pijn te doen, maar oogde angstig en onzeker. Hyballa zag het vanaf de zijlijn niet meer zitten en probeerde via tactische wijzigingen nog wat voor elkaar te boksen. Tevergeefs.

In de slotfase had Zakaria El Azzoui de genadeklap uit kunnen delen, maar de spits vergat dat. Een angstig NEC verliest voor de vijfde keer op rij waardoor de degradatiezone steeds dichterbij komt. Sparta staat nu veertiende.