Odegaard speelt belangrijke rol in ruime Heerenveen-zege op Roda JC

25-02-2017 22:34
32

SC Heerenveen weet weer wat winnen is. In het eigen stadion werd degradatiekandidaat Roda JC met 3-0 verslagen. De twee laatste treffers werden pas in de slotminuten gemaakt.

Heerenveen, dat drie keer op rij verloor, zocht al vrij snel naar het openingsdoelpunt. De bezoekers uit Kerkrade hielden echter gemakkelijk stand. Voor de theepauze viel er weinig te beleven in Friesland. Reza Ghoochannejhad leek vijf minuten voor de rust af te stevenen op doelman Benjamin van Leer, maar werd wegens buitenspel teruggefloten.

Na de rust werd Heerenveen gevaarlijker. De formatie van Jurgen Streppel werd in het zadel geholpen door Roda, doordat Mohamed El Makrini met rood moest inrukken. De middenvelder ging veel te hard door op Martin Odegaard en kreeg de rode kaart te zien van scheidsrechter Mulder. Een kwartier na de pauze profiteerde Heerenveen van het numerieke overwicht en kwam via Doke Schmidt op voorsprong. De verdediger kopt prima raak uit een vrije trap van Odegaard.

Twintig minuten voor tijd leek Roda op gelijke hoogte te komen, maar de treffer van de ingevallen Thanasis Papazoglou werd afgekeurd omdat hij Schmidt geduwd zou hebben. Er leek niet veel aan de hand te zijn. Invaller Henk Veerman stelde met een prachtige knal de zege veilig en Reza benutte nog een strafschop. Door de winst komt Heerenveen op gelijke hoogte met nummer vijf AZ. Roda blijft vijftiende, maar kan zondag ingehaald worden door Go Ahead Eagles.