'Bizar: Ranieri werd door Leicester-directie op vliegveld ontslagen'

'Bizar: Ranieri werd door Leicester-directie op vliegveld ontslagen'

25-02-2017 23:13
7

De directie van Leicester City besloot enkele dagen voor het Champions League-duel met Sevilla al om Claudio Ranieri op straat te zetten. De Italiaan kreeg op het vliegveld te horen dat hij ontslagen was.

The Daily Mail meldt dat de eigenaren van Leicester al voor het duel met Sevilla besloten hadden om Ranieri te ontslaan. De 2-0 nederlaag tegen Swansea City van 12 februari was de druppel. Ranieri kreeg volgens het Britse medium op het vliegveld van East Midlands te horen dat hij zijn taken als hoofdcoach van de Premier League-kampioen neer moest leggen. Dat was na de 2-1 nederlaag tegen de Spanjaarden in de Champions League.

The Daily Mail schrijft dat er veel 'spanning' hing tijdens de vliegreis terug naar Engeland. Sommige spelers sukkelden in slaap, sommigen speelden videospelletjes. Leicester-eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha en zijn zoon Aiyawatt besloten om niet met de selectie mee terug te vliegen naar Engeland. Ranier realiseerde al snel waarom.

De directie van Leicester overwoog om het ontslag op een ander moment kenbaar te maken, maar hoopte op een reactie van de spelers van Leicester. Naar verluidt wil de spelersgroep Nigel Pearson terug als manager.