'Het heeft lang geduurd en het was heel moeilijk. Soms ga je twijfelen'

'Het heeft lang geduurd en het was heel moeilijk. Soms ga je twijfelen'

26-02-2017 06:59
2

Doke Schmidt maakte zaterdagavond zijn eerste treffer in dienst van sc Heerenveen. Daarmee kon de verdediger definitief een zware periode in zijn carrière afsluiten. 

Schmidt kampte de afgelopen achttien maanden met blessureleed. Na zijn - ook nog eens belangrijke - openingstreffer tegen Roda JC (3-0 winst), rende hij naar de tribune. "Ik rende na mijn goal richting het familievak. Ik zag mijn familie en vriendin staan, het was een heel mooi moment. Het heeft lang geduurd, mijn familie heeft alles met mij meegemaakt", zegt Schmidt tegen FOX Sports

"Ik wil niet heel dramatisch doen, maar natuurlijk was het moeilijk. Het duurde lang, er waren tegenslagen. Dan baal je en soms ga je twijfelen, maar nooit heel lang. Want je houdt je vast aan een zaterdagavond als deze die kan komen. Heerenveen heeft me steeds het vertrouwen gegeven met nieuwe contracten, dan is het mooi dat ik hier nu zo sta", aldus Schmidt.

Schmidt zat als kind wekelijks bij Heerenveen op de tribune. "Mijn eerste wedstrijd was thuis tegen Olympiakos in de Champions League, we wonnen met 1-0 door een goal van Daniel Jensen. Dat zijn mooie herinneringen. Dan is het een droom om uiteindelijk zover te komen. Heerenveen is mijn club. Ik ben hier geboren, dat maakt het voor mij extra speciaal."

De verdediger van de Friezen heeft nog een contract tot komende zomer. "Ik heb er nog weinig bij stilgestaan, want ik ben vooral blij dat ik weer kan voetballen. Maar natuurlijk moet ik daar straks mee aan de slag, want het is mijn inkomen en werk. Dit zijn mooie momenten waarmee ik me kan laten zien", aldus Schmidt.